ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ (ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ) ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ (Τεχνικό έργο)

ΤίτλοςΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ (ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ) ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ
ΚωδικόςΔεν έχει οριστεί
ΦορέαςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Κύριος του έργουΙερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου
ΤύποςΤεχνικό έργο
ΚατηγορίαΥγεία - Πρόνοια
Μεγάλο έργοΌΧΙ
Αφορά προγραμματική σύμβασηΝΑΙ
Εξ'ολοκλήρου συγχρηματοδοτούμενοΝΑΙ
Ποσοστό απορρόφησης100 %
Επικοινωνίαgram.pkr@crete.gov.gr
Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός νέου Γηροκομείου δυναμικότητας  34 κλινών που κατασκευάσθηκε στη θέση Αγ. Παρασκευή Λατσίδας, Δήμου Αγίου Νικολάου.
Σύμφωνα με την εκδοθείσα άδεια δόμησης το κτήριο ανεγέρθηκε σε οικόπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, εμβαδού Ε=10.243,59τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο όροφο εμβαδού Ε=743,47τ.μ, από Α΄ όροφο εμβαδού Ε=743,47τ.μ. και υπόγειο εμβαδού Ε=743,47τ.μ. 
Στο ισόγειο υπάρχουν η υποδοχή, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες , η τραπεζαρία και το σαλόνι. Στον όροφο είναι τα δωμάτια των φιλοξενουμένων, σαλόνι και δωμάτια προσωπικού.
Στον υπόγειο χώρο είναι όλοι οι βοηθητικοί χώροι , κουζίνα, αποθήκες, ψυκτικός θάλαμος, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο, μπάνια προσωπικού, κλπ.
Το σύνολο της σύνθεσης προσαρμόστηκε έτσι ώστε να υπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας τόσο σε κινητικό (προσβάσεις, κινήσεις, χειρολισθήρες κλπ.) όσο και σε αντιληπτικό επίπεδο (χρώμα, ποδιά ανοιγμάτων κλπ.) Οι προδιαγραφές του κτηρίου προβλέπουν και την εξυπηρέτηση  ΑΜΕΑ. 
Επίσης έγινε διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στον οποίο κατασκευάσθηκε χώρος παρκινγκ με βιομηχανικό δάπεδο , ένα στρογγυλό σιντριβάνι,  ένας  αμφιθεατρικός χώρος εκδηλώσεων με κερκίδες κατασκευασμένες από αργολιθοδομή καθώς και ένα μεγάλο ξύλινο κιόσκι στη βορειοανατολική πλευρά του περιβ. χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών ψυχαγωγίας και αναψυχής των ηλικιωμένων της μονάδας.
ΤίτλοςΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ (ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ) ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ
ΤύποςΤεχνικό έργο
ΚατάστασηΟλοκλήρωση

Χωροθέτηση έργου

Περιφερειακή ενότηταΔήμοςΔημοτική ενότηταΠεριοχή
ΛασιθίουΑγίου ΝικολάουΑγίου ΝικολάουΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΤΣΙΔΑΣ

Δημοπρατήσεις

ΤίτλοςΣύστημα δημοπράτησηςΠ/ΥΗμ. Διαγ/μουΚατάστασηΣχόλια
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΑνοικτός3.560.000,0017/09/2013Ολοκλήρωση