Δρόμος συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι –Πύργος, 3ο υποέργο : κατασκευή του δρόμου συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος (Τεχνικό έργο)

ΤίτλοςΔρόμος συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι –Πύργος, 3ο υποέργο : κατασκευή του δρόμου συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος
ΚωδικόςΔεν έχει οριστεί
ΦορέαςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Κύριος του έργουΠεριφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
ΤύποςΤεχνικό έργο
ΚατηγορίαΜεταφορές (χερσαίες, εναέριες)
Μεγάλο έργοΌΧΙ
Αφορά προγραμματική σύμβασηΌΧΙ
Εξ'ολοκλήρου συγχρηματοδοτούμενοΌΧΙ
Ποσοστό απορρόφησης100 %
Επικοινωνίαty@crete.gov.gr

Αντικείμενο του έργου  αποτελεί ο συνδετήριος δρόμος των οδικών αξόνων Ηράκλειο – Βιάννος και Χουδέτσι - Πύργος, με τους απαραίτητους δύο ισόπεδους κόμβους, τις απαραίτητες παράπλευρους οδούς καθώς και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (ηλεκτροφωτισμός κόμβων, πινακίδες, διαγράμμιση, κ.λπ.). Ειδικότερα το υποέργο αφορά τμήμα 4,4 χλμ. και ξεκινά από την μελέτη της συνδετήριας οδού και ξεκινάει από την Χ.Θ. 0+200,0 περίπου και κατά λήγει στην Χ.Θ 4+635,00 περίπου. Στο σύνολο του έργου κατασκευάζονται όλοι οι απαραίτητοι παράπλευροι οδοί και δύο ισόπεδοι ηλεκτροφωτισμένοι κόμβοι :

  • Ισόπεδος κόμβος Καταλαγαρίου στη Χ.Θ. 0+370.
  • Ισόπεδος κόμβος Σύνδεσης με Αρχάνες στη Χ.Θ. 3+600.

Αρχή του έργου ορίζεται ο κόμβος Καταλαγαρίου, και τέλος η αρχή του έργου της Παράκαμψης Χουδετσίου . Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οδού ακολουθούν της σχετικές οδηγίες (Ο.Μ.Ο.Ε.) για οδό κατηγορίας ΑΙΙΙ για οδούς μεταξύ επαρχιών – οικισμών, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες για την λειτουργική κατάταξη του οδικού δικτύου (Ο.Μ.Ο.Ε. Λ.Κ.Ο.Δ.) Για το δρόμο προβλέπεται διατομή τύπου β(2+1) με ενιαίο οδόστρωμα κυκλοφορίας με πλάτη λωρίδων και λωρίδες 3,75 + (3,75 +3,5) m και ερείσματα 1,50 m στο ρεύμα ανόδου και 2,5 m στο ρεύμα καθόδου.

Για την ολοκλήρωση του έργου  εκτελέστηκαν  οι ακόλουθες εργασίες:

  1. Χωματουργικές εργασίες. (Εκσκαφές εδαφών, καθαιρέσεις παλαιού ασφαλτοτάπητα και περιφράξεων, κατασκευή επιχωμάτων και εξυγιαντικών στρώσεων, επένδυση πρανών με φυτική γη κ.λπ.)
  2. Κατασκευή Τεχνικών Εργων. (Κάτω Διαβάσεων, Σωληνωτών και κιβωτοειδών οχετών, Επενδεδυμένων τάφρων, Στραγγιστηρίων, Τοίχων αντιστήριξης,Συρματοκιβωτίων, κ.λπ.)
  3. Εργασίες Οδοστρωσίας.( 2 στρώσεις υποβάσεις 10εκ. και 2 στρώσεις βάσεις 10 εκ έκαστη στην κύρια οδό)
  4. Εργασίες κατασκευής ασφαλτικών.
  5. Εργασίες Σήμανσης – Ασφάλισης. (Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στα τεχνικά , πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων,διαγράμμιση οδοστρώματος από υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότατος)
  6. Αποκατάσταση – Μετατόπιση δικτύων Ο.Κ.Ω. (Μετατοπίσεις και κατασκευές υπογείων δικτύων όπως Ο.Τ.Ε αρδεύσεις και υδρεύσεως).
  7. Ηλεκτροφωτισμός κόμβων.

 

ΤίτλοςΔρόμος συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι –Πύργος, 3ο υποέργο : κατασκευή του δρόμου συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος
ΤύποςΤεχνικό έργο
ΚατάστασηΥλοποίηση

Χωροθέτηση έργου

Περιφερειακή ενότηταΔήμοςΔημοτική ενότηταΠεριοχή
ΗρακλείουΒιάννουΒιάννουΗράκλειο, Βιάννος, Χουδέτσι, Πύργος

Δημοπρατήσεις

ΤίτλοςΣύστημα δημοπράτησηςΠ/ΥΗμ. Διαγ/μουΚατάστασηΣχόλια
ΔημοπράτησηΑνοικτός13.200.000,0011/10/2011Ολοκλήρωση